ΔΕΠ-Υ και Διαταραχές Διατροφής

Μία έρευνα η οποία προέρχεται από την Ψυχιατρική και Ψυχική Υγεία στο Bellvitge, Ινστιτούτο Βιοιατρικών Ερευνών (IDIBELL) καθώς και την Μονάδα Διατροφικών Διαταραχών Συμπεριφοράς του Bellvitge Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με την στήριξη του Τμήματος Ψυχιατρικής του Vall d Herbon Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου είναι δημοσιευμένη ηλεκτρονικά στο περιοδικού BMC Psychiatry .


Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 191 ενήλικους ασθενείς με ΔΕΠ-Υ. Ας σημειωθεί πρωτίστως ότι άτομα που υποφέρουν από υπερκινητικότητα είναι συχνά και άτομα παρορμητικά. Αυτό που στην συγκεκριμένη έρευνα παρατηρήθηκε ήταν ότι όσο πιο παρορμητική προσωπικότητα παρουσίαζε ένα άτομο τόσο πιο έντονες ήταν και οι διατροφικές διαταραχές που είχε. Πιο συγκεκριμένα διαπιστώθηκε πως είναι έντονες οι διαταραχές  διατροφής σε παρορμητικά άτομα και είναι άτομα που πάσχουν από βουλιμία, άτομα που συγκυριακά τρώνε άνευ μέτρου αλλά και άτομα με απροσδιόριστες διατροφικές διαταραχές. Αυτό δεν συνέβει σε όλο το δείγμα ενώ για παράδειγμα ανορεξικά άτομα ή άτομα με μεγαλύτερο αυτοέλεγχο δεν είχαν αυτές τις διαταραχές.

Τελικά η παρορμητικότητα που προκύπτει από την Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με Υπερκινητικότητα και η ηλικία σχετίζονται θετικά με την ανάπτυξη Διαταραχών Διατροφής.

Το άρθρο υπογράφει η Σπύρου Γεωργία, ειδικός παιδαγωγός

Comments are closed.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Ειδική Αγωγή = Εξατομικευμένο Πρόγραμμα

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ